RSC Belgisch Park forum index RSC Belgisch Park
Voor alle schakers in omgeving Scheveningen
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Verslag 22 november

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    RSC Belgisch Park forum index -> Verslagen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Gadget
bestuurslid


Geregistreerd op: 21-9-2004
Berichten: 280
Woonplaats: Duivendrecht

BerichtGeplaatst: di nov 23, 2010 2:41 pm    Onderwerp: Verslag 22 november Reageer met quote

Een zwarte dag voor de witspelers. Alleen nieuwkomer Geert Middelkoop wist de dans te ontspringen. Ook een paar sterke spelers lijken van slag. In de top 7 staan dan ook een aantal spelers die je daar niet direct verwacht.

Martin van Velzen b.v. staat zo hoog dat hij het tegen Bart mocht opnemen. Volgens de reglementen had Bart weer voor de 2e keer tegen Aat gemoeten, maar als ik dat wat uitstel, is de kans kleiner dat ik eventueel later in de knoop kom. Zoals gebruikelijk had Bart een pion geofferd, maar na een foutje (geloof ik) zag hij die niet meer terug en Martin behield een goede stand. Het daaropvolgende remise aanbod werd door Bart aangenomen.

Aat maakte het Floris flink lastig met een stukoffer waarvoor hij 4 pionnen kreeg. Ook stond de koning van zwart niet direct lekker.

Aat offert hier de loper met Lxe4 en krijgt er uiteindelijk dus 4 pionnen voor, waardering +1.23. Betere was gxh6. Dat kost geen stuk en de waardering is hoger (+2.72). Nu schommelde de waardering tussen "iets beter voor wit" en +1. Niet voldoende voor Aat om de winst naar zich toe te trekken. Remise dus.

Bert leek tegen het eind van de partij eindelijk te gaan winnen, maar Gerard bleef zich goed verdedigen, en toen beide nog 8 seconden (samen) over hadden, werd er maar snel remise overeen gekomen.

Ton had na dubieuze (lees slechte) zetten als Kf2 en Lb5+ de volgende stelling, met zwart aan zet op het bord getoverd:

Sherief komt met een zet waarvan Rybka pas na 45 seconden inziet dat het de beste is. 14...Pxf3! (cxb5 is een goede 2e). 15. Kxf3 g4+ 16. Kf2 g3+ 17. Kg1 g2? Geeft het grootste gedeelte van de voorsprong terug, f3 was 2 pionnen beter. 18. Th3 f3 19. Pg3? Onnodig. Als zwart het paard pakt, slaat wit met de loper terug, zodat die niet meer aangevallen is. De1 was veel beter. 19... Df4 20. Ld2 Moeilijk te zien, maar Le2 was veel beter. 20... Dg4 21. Kh2 cxb5 22. Le3 d5 23. Dd3 a6 24. Te1 dxe4? Dit brengt het paard gratis naar een goed veld. Waardering zakt weer enorm. Beste zet is Pg6. 25. Pxe4 Pd5 26. Lf2? Daar zwart nog niet gerokeerd heeft, is hier de zet Lg5! mogelijk. De loper moet veld f4 blijven controleren. Nu kan Sherief winnen met Dxh3+ Kxh3 Pf4 (wint de dame weer terug en wit houdt er een kwaliteit aan over. Maar Sherief ziet het ook niet. 26... O-O-O? 27. Dxf3 f5 28. Dxg4 Txg4 29. Pc3 Ld6+ 30. Kg1 Pf4 31. Tf3 Tf8 32. Pd1 Pg6? Waardering weer vrijwel gelijk. Maar Ton is wel in tijdnood. 33. Pe3 Pxh4 34. Lxh4? Th3 was hier noodzakelijk. Nu gloort de winst weer voor zwart. 34... Txh4 35. Txf5?? Door tijdnood te snel gezet. Na de volgende zet gaf Ton snel op. 35... Th1+.

Geert Middelkoop was weer terug en dat heeft Martin de Groot geweten. Hij verloor al gauw een kwaliteit, kreeg wel weer materiaal terug, maar het resterende eindspel was toch verloren.

Jan Wuister verloor in de opening al een pion tegen Peter en pas veel later de partij.

Karel maakte het nog bonter. Verloor ook een pion in de opening en gaf op toe dame en koning in een lijn werden aangevallen door een loper. Helaas even niet gezien dat zijn paard er gewoon tussen gezet kon worden, terug naar het veld waar het net vandaan kwam. Er werd mij verteld dat Karpov daar ook wel een last van had. Maar om Karel nu met een ex wereldkampioen te vergelijken, gaat me iets te ver. Rob nam in ieder geval het cadeautje graag aan. Nadat er werd verder gespeeld met de juiste zet, bleek dat Karel er, ondanks 1 pion minder, helemaal niet slechter voor stond.

Wim had last van een stuk minder en de biologische oorlogsvoering die een hoestende Ruut tentoonspreidde. Daar was geen kruid tegen gewassen. Al hield Wim het toch nog erg lang uit.

Wout en Evert waren al klaar voordat ze waren begonnen. Nou ja, voordat ik was begonnen aan mijn eerste ronde. Weet er dus niets over te zeggen.

Ik heb al een tijdje twee wedstrijdverslagen van Ruut in mijn bezit die nodig ter lezing moeten worden aangeboden. Alleen heb ik niet meer zo'n zin in het regelmatig uit laten komen van een krantje. Vandaar dat ik het maar opneem in dit verslag. Eigenlijk vond Ruut het niet zo erg, omdat het toch een avond zweten voor hem is. Maar ik zou toch wel graag zijn verslagen ook in de toekomst blijven lezen. Dus misschien kunt u Ruut af en toe complimenteren met zijn hilarische verslagen om hem over de streep te trekken. Hij zal denken dat het spontaan is, want mijn verslagen schijnen zijn mailbox niet meer te bereiken.

Hans.

Verslag WSC 7 -- RSC. Belgisch Park 3

Op 9 november moesten we uit in het Westland. 9 nov., ook de datum waarop mijn vrouw, met wie ik al 28 jaar gelukkig getrouwd ben, toch geen slechte score bij een huwelijk van 36 jaar (geintje), haar verjaardag viert. Maar verjaardag of niet, plicht roept, dus op naar het schaakbord.

De wedstrijd begon niet goed, invaller Evert v. Dalen gaf al na tien minuten een loper weg. En met een loper minder loopt zon partij niet meer zo lekker. Sterker nog, al deed Evert nog zo zijn best, het liep niet meer en uiteindelijk werd Evert overlopen en liep zijn tegenstander met de loper en de winst weg (1 - 0).

Gelukkig liep het bij Herman Lukas een stuk beter. Met mooi spel en diverse penningen wist hij zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord te schuiven (1 - 1).

Dit werkte blijkbaar aanstekelijk, want Martin de Groot wist door middel van ook een penning een stuk voor te komen. En waar ik bang was voor mat achter de paaltjes liet Martin zien dat dat niet kon en dwong zijn tegenstander tot overgave (1 2).

Rob Berger moest tegen de heer v/d Kruk. En die deed zijn naam geen eer aan. Rob kreeg een sterke aanval op diens stelling, maar deze sloeg niet door en toen werd het een pionneneindspel. Een race die Rob net verloor. Later op de barkruk zagen we dat Rob zomaar een paard had kunnen inpikken. Te laat, dus jammer (2 - 2).

Ikzelf moest tegen de heer Duyf. Nu hebben we genoeg duiven in Nederland dus daar moesten we maar iets aan doen. Maar deze duif liet zich niet zomaar vangen. Sterker nog hij had roofvogel allures en ik moest danig oppassen om niet te pakken te worden genomen.
Maar toen hij even met zijn hoofd in de wolken vloog kon ik snel een pion inpikken waarna hij als een aangeschoten vogel doorfladderde.
Ik moest mij alleen inhouden en eerst de druk op voeren, want u weet, kracht is niet met de blote hand vier stukken chocolade afbreken, nee kracht is er dan maar 1 van op te eten! Dat lukte en ik mag wel trots zeggen; het werd een van mijn betere partijen (2-3).

Wie ook een puike partij schaakte was Wout Taal. Zou hij verliezen dan speelden wij gelijk, maar tegen de heer v. Dijk zette hij een dijk van een stelling neer en schaakte hij zon dijk van een partij dat zijn tegenstander hem remise aanbood, wat Wout onder het genot van een pilsje gelijk (zonder overleg met zijn teamleider) aannam. Het zij je vergeven Wout, want jij bracht ons de tweede overwinning. Bedankt! (2 - 3 ).

Zo reden wij vrolijk richting Scheveningen en kregen nog bijna een aanrijding met een brommertje. We maakten ons maar niet druk want die jongelui hebben het ook niet makkelijk op hun opgevoerde brommertjes. Je moet op je snelheid letten terwijl je aan het bellen bent. En als je belt, kun je ook geen helm dragen. Het valt dus allemaal niet mee. Maar ook dit liep goed af, dus hadden we een topavond. Op naar de volgende!

Groeten Ruut.
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    RSC Belgisch Park forum index -> Verslagen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group