RSC Belgisch Park forum index RSC Belgisch Park
Voor alle schakers in omgeving Scheveningen
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Schevenings Kampioenschap 2017-2018

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    RSC Belgisch Park forum index -> Overig
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
vinternet
Site Admin


Geregistreerd op: 16-8-2004
Berichten: 428
Woonplaats: Scheveningen

BerichtGeplaatst: za okt 15, 2016 9:11 am    Onderwerp: Schevenings Kampioenschap 2017-2018 Reageer met quote

Schevenings Kampioenschap seizoen 2017 - 2018 eerste ronde, 16 oktober 2017

Schevenings Kampioenschap, eerste avond
Met 12 deelnemers en minder tijd vanwege de ALV werd gespeeld in twee groepen van zes. Groep A was de sterkste groep, gevolgd door Groep B, door Ton zo ingedeeld. Hans, Evert en Johan gingen eerder weg en deden niet mee.

Bart Verbaan won groep A met 4,5 uit 5, mede dankzij de nederlaag van runner up Gerard M tegen Ton. Onderling speelden Bart en Gerard remise, na lange en afwisselende strijd. We zaten immers niet in een salon… Ikzelf werd dus de met 3,5 uit 5. Derde tot en met vijfde werden Gerard Werkhoven, Ton en John met elk 2 uit 5. Onderaan in deze groep met 1 punt eindigde ‘langdenker’ Cor Groen, die ook in zijn gewone partijen steevast in tijdnood komt.

Groep B werd gewonnen door nestor Martin van Velzen met 4 uit 5. Martin de Groot en ‘sneldenker’ Cor de Jong eindigden op de 2de/ 3de plek met 3 uit 5. Jan Wuister haalde 2,5 punt, Ruut 1,5 en Herman had zijn dag niet en sloot de rij met 1 punt.

Maar de grootste verliezers waren natuurlijk de Sheriefs, Cor Ka’s en Han F’s en alle anderen die er niet waren 😉.

Spelend in 2 groepen is het altijd lastig een goede puntentelling toe te kennen voor het Schevenings Kampioenschap, omdat groep A toch wel wat sterker was dan groep B. edoch, een eindstand op behaalde punten levert wel een leuk beeld op, en een interessante tussenstand. Dus waarom niet?

Eindstand 1ste ronde: Tussenstand SK
Score /// Punten SK
1. Bart Verbaan 4,5 /// 20
2. Martin van Velzen 4 /// 17
3. Gerard Milort 3,5 /// 15
4/5. Martin de Groot 3 /// 12
4/5. Cor de Jong 3 /// 12
6. Jan Wuister 2,5 /// 10
7/9. Gerard Werkhoven 2 /// 8
7/9. Ton van der Zijden 2 /// 8
7/9. John van Eck 2 /// 8
10. Ruut de Boer 1,5 /// 6
11/12. Cor Groen 1 /// 5
11/12. Herman Lucas 1 /// 5

De volgende ronde is (hopelijk) rond Kerst en Oud en Nieuw.


Overzicht vorig seizoen:

1e speelavond 2016-2017:
Afgelopen maandag hebben we ons eerste snelschaak kampioenschap gehouden. Zoals afgesproken deden we dit in het Zeekantje. Een fraaie horeca gelegenheid met een vriendelijke eigenaar. We hadden helaas bitter weinig bekijk. Maar dat mocht de pret niet drukken. We waren met elf leden en de eigenaar Fabian was zo aardig om er een even aantal van te maken. Veel kon hij er niet van. Maar Toen hij tegen Gerard Milort moest spelen, werd het toch heel spannend. Gerard moest daarvoor wel 3 zetten lang zijn dame in laten staan, voordat Fabian het zag en dan nog werd het remise.

Eindstand 1e toernooi


2e speelavond:
Op tweede Nieuwjaarsdag, 2 januari dus, togen een tiental enthousiastelingen in de kou richting de Zeekant om daar te gaan snelschaken voor het Schevenings Kampioenschap. Het was de tweede ronde in de Grand Prix Cyclus die ten minste zes toernooien omvat. Onder het genot van een lekker biertje en een ontspannen sfeer speelden we negen ronden ‘round robin’, oftewel iedereen speelde een keer tegen elkaar. Ook Johan Bal was gekomen, en die kreeg tegenstand van enkele stamgasten uit het Snooker Café ’t Zeekantje, waar dit seizoen deze cyclus wordt gespeeld. Na negen ronden bleek de oude rot en titelhouder GM het toch nog niet verleerd te zijn. Ondanks dreigende woorden van de getalenteerde jonge bewoner van de flat boven het café, Cor Kanters, eindigde Gerard Milort met 8 uit 9 bovenaan.

Voor (de rest van) het verslag en de eindstand klik hier:
Klik hier voor het verslag

Eindstand 2e toernooiStand na 2 toernooien :
Code:

Naam                   1e 2e Tot.
Cor Kanters            20 17  37
Gerard Milort          15 20  35
Aart van der Toorn     13 15  28
Hans van der Zijden     9 11  20
Gerard van der Zijden   9  9  18
Bart Verbaan           17  -  17
Jan Wuister             9  6  15
Gerard Werkhoven        - 15  15
Ruut de Boer            5  7  12
Ton van der Zijden     11  -  11
Martin van Velzen      11  -  11
Floris de Leeuwe        - 10  10
Fabian/Failco           4  7  10
Herman Lucas            7  -   73de ronde Schevenings Kampioenschap op 27-02-2017:
Allereerst excuses voor de blijkbaar gebrekkige communicatie. Het heeft wel in de agenda gestaan dat er afgelopen maandag snelschaken was in café Zeekantje, maar blijkbaar is het niet gezegd vorige week tijdens de clubavond en ook in het verslag van Gerard werd er geen melding van gemaakt. Hierdoor zijn minimaal 2 leden voor niets gekomen. Kom ik een avond niet opdagen en alles gaat fout. Noot van Gerard M: inderdaad, ik had het wat summier aangekondigd en het was niet meer gelukt een reminder te sturen; mea culpa, Maxima! De zeskamp werd gewonnen door regerend kampioen Gerard Milort. Zie het verslag voor het hele verslag... De totaalstand na 3 ronden moet nog worden bijgewerkt.

De eindstand:
1. Gerard M. 4˝
2.Hans 4
3.Sherief 3
4.Ton 2˝
5.Lex 1
6.John 0

Klik hier voor het verslag


4de ronde Schevenings Kampioenschap:
De 4de ronde is gehouden op maandag 1 mei wederom in het Zeekantje. We waren met zijn tienen maar de zoon van nieuwkomer John deed toch niet mee, en Fabian zelf ook niet. De andere bar-bekende/ medewerker beweerde halverwege nog wel dat hij heel goed is en zo mee zou kunnen doen, maar het bleef bij woorden en er kwamen (nog) geen daden. Ook Corretje, die zo ongeveer boven het Café woont, moest toch studeren en kon niet komen snelschaken. Ook Bart en Sherief waren er niet. Dat leek dan een makkie te worden voor de regerend kampioen GM... Maar dan had hij buiten de drie-eenheid van de Van der Zijdens gerekend. Altijd weer lastig toch, die hele Zijdenroute te moeten afleggen binnen enkele minuten...

In de eerste ronde wist Hans het mij erg moeilijk te maken en een toreneindspel met een pion meer te bereiken. Hans wikkelde af naar een gelijk pionneneindspel, dat echter nog wel makkelijk te verliezen was. Een foute koningsmars leidde tot de redding van de schrijver dezes. Bijna remise, nog net ontsnapt met winst. Even later grijnst broer Gerard mij tegemoet en halverwege de partij bega ik wat foutjes en Gerard staat gewonnen in het eindspel: kwaliteit en een pion meer. Maar ook hier een foute afwikkeling naar een pionneneindspel, dat 1 zet voor het einde nog te winnen was, maar na de laatste zet toch remise werd. \Weer ontsnapt...

Intussen had Ton de eerste ronde vrij gehad en die gebruikt om zich heel goed te concentreren en op te laden. Vervolgens onverstoorbaar won hij de ene na de andere partij, en ogenschijnlijk met groot gemak. Pas tegen het eind in de 7de ronde speelden Ton en ik tegen elkaar. Ton opent en biedt meteen remise aan... Dat leek hem genoeg voor de winst. Dus ik sloeg het aanbod af... De partij ging op en neer, maar winst was voor mij nooit dichtbij. Ook Ton bereikte net geen winst, en na drie remise-aanbiedingen was de puntendeling een feit.

In de laatste ronde liet Ton zijn halve puntje voorsprong niet meer glippen en werd hij de trotse en verdiende winnaar van de 4de ronde snelschaak avond. Hans en Han werden gedeeld 3de en 4de, en ook John en Lex kunnen tevreden zijn met hun 3 punten en 6de/7de plaats!

Eindstand 4de ronde:
Ton 7,5 uit 8
Gerard M. 7 - 8
Hans 5 - 8
Han 5 - 8
Gerard Z. 4,5 - 8
John 3 - 8
Lex 3 - 8
Ruut 0,5 - 8
Martin 0,5 - 8


Voor de tussenstand na 4 ronden betekent deze uitslag:
1. Gerard Milort 72 punten;
2. Hans vd Zijden 52 punten,
3. Ton vd Zijden met 44 punten.
Cor met 37, Gerard Z. met 29 en Aat met 28 punten volgen op de plaatsen 4 t/m 6.
Met nog twee ronden te gaan is er nog van alles mogelijk!

De vijfde ronde:
De eerste avond voor het snelschaakkampioenschap van de club was tevens de vijfde speelavond om het Schevenings Kampioenschap. Deze avond werd glorieus gewonnen door Bart Verbaan, die 7 uit 7 scoorde, een clean sheet... (da's schevenings voor een kleine scheet). Tweede werd Corretje met 5 punten, op de voet gevolgd door Gerard M. en Aat met 4 punten. Peter Ingehoes stelde met 50% ietsje teleur... In groep B behaalden Han, Herman en Martin van Velzen de gedeelde eerste plaats met elk 5,5 uit 7. Zouden zij onderling drie remises gespeeld hebben?! Zij scoorden wel flink wat punten voor de ladder! Verrassend goed kwam ook Evert met 4 uit 7 op plek vier, op de voet gevolgd door nieuwkomer Cor de Jong met 3,5 punt. Nieuwste nieuwkomer is Rob Drost uit Benoordenhout, die wel een verleden heeft bij Belgisch Park (voorganger schaakclub Scheveningen).

Zie verder bij Verslagen voor een uitgebreider verslag met (tussen) standen.

Klik hier voor het verslag

Tussenstand na 5 ronden:

1. Gerard Milort 72
2. Hans vd Zijden 53
3. Ton vd Zijden 52
4. Cor Kanters 52
5. Aat vd Toorn 41
6. Gerard vd Zijden 38
7. Bart Verbaan 37
7. Han Feenstra 32
8. Lex vd Meer 31
9. Martin van Velzen 28
9. John van Eck 26
10. Herman Lucas 24
11. Ruut de Boer 21
12. Jan Wuister 17
12. Gerard Werkhoven 15
13. Sherief El Sayad 15
14. Evert van Dalen 13
15. Peter Ingehoes 11
16. Cor de Jong 11
17. Floris de Leeuwe 10
18. Martin de Groot 9
19. Rob Drost 7
20. Jan R 5

Zesde ronde:
De zesde en laatste ronde was de 2de avond van het snelschaak kampioenschap. De 2de avond waren er 13 deelnemers, die 7 ronden zwitsers speelden. Opnieuw won Bart Verbaan, nu met 6 uit 7, waarmee Bart Snelschaak Kampioen van de club is geworden, met ruime voorsprong op Gerard Milort en Peter Ingehoes, die beiden 5 uit 7 haalden. Han en Aat scoorde 4,5 punt; Gerard Z 4, en Hans, Herman en Martin G elk 3,5 uit 7. Martin V en Lex haalden nog 3 punten, Cor de Jong 2, en Evert soot deze keer de rij met 1,5 punt.

Deze slotstand levert de volgende puntenverdeling op voor het Schevenings Kampioenschap:

1. Bart 20
2. Gerard M 17
3. Peter 15
4. Han 13
5. Aat 11
6. Gerard Z 10
7. Hans 9
8. Martin de G. 8
9. Herman 7
10. Martin v V 6
11. Lex 5
12. Cor de J 4
13. Evert 3


Eindstand na 6 ronden, waarbij de 4 beste resultaten meetellen:

1. Gerard Milort 72 + 17 (-15) = 74
2. Bart Verbaan 37 + 20 = 57
3. Cor Kanters 52
4. Hans vd Zijden 52 + 9 (-9) = 52
5. Ton vd Zijden 52
6. Aat vd Toorn 41 + 11 = 52
7. Gerard vd Zijden 38 + 10 = 48
8. Han Feenstra 32 + 13 = 45
9. Lex vd Meer 31 + 5 = 36
9. Martin van Velzen 28 + 6 = 34
10. Herman Lucas 24 + 7 = 31
11. John van Eck 26
12. Peter Ingehoes 11 + 15 = 26
13. Ruut de Boer 21
14. Jan Wuister 17
15. Martin de Groot 9 + 8 = 17
16. Evert van Dalen 13 + 3 = 16
17. Gerard Werkhoven 15
18. Sherief El Sayad 15
19. Cor de Jong 11 + 4 = 15
20. Floris de Leeuwe 10
21. Rob Drost 7
22. Jan R 5

Daarmee is Gerard Milort wederom Schevenings Kampioen geworden, en Bart nipt tweede, terwijl Cor K, Hans, Ton en Aat de achtervolgers zijn op plek 3 t/m 6. Over het hele seizoen hebben 22 leden mee gedaan met deze Grand Prix. En ook nog twee bezoekers van het Zeekantje in eerdere ronden. Wederom een geslaagd seizoen met snelschaken, met het klassiek tempo van 5 minuten per persoon, flat out. Dus zonder dat je er tijd bij krijgt. Misschien is het een idee om komend seizoen eens met increment te gaan spelen. Dat kan bijvoorbeeld 5 minuten plus 3 seconden pp zijn; maar ook het snelle 3 minuten plus 2 seconden wordt veel gespeeld. Omdat we meerdere speelavonden hebben voor de Grand Prix kunnen we dus wat gaan variëren en zo een en ander uit proberen!


Zie voor het verslag van de laaste avond:
Klik hier voor het verslag

Het kampioenschap 2015-2016 is hier terug te vinden.
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    RSC Belgisch Park forum index -> Overig Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group