Verslag 6 juni


Na mijn nu al legendarische overwinning van vorige week, mocht ik nu tegen Herman aantreden. Die had nog wat van mij te goed. Vorig seizoen won hij heel brutaal van mij. De opening verliep nu niet helemaal naar wens. Ik liet toe dat Herman mijn paard op f6 er afsloeg met zijn loper. Die kon ik alleen met de g-pion terugslaan, waarna mijn koning wat op de tocht kwam te staan. Mijn redenering was: gewoon een stapje opzij en torens verdubbelen op de g-lijn. Iets te simpel gedacht, want het was wit die toen wat beter stond. Maar al snel liet Herman het voordeel wegsijpelen en na veel geschuif kwam ik redelijk in het voordeel.Stand na 37.Tc7xa7


Gewoon een kwestie van techniek. Tijd zat, wat kan je gebeuren. 37... Pxf4 leek mij wel wat. Na enig nadenken speelde Herman 38.Pd7. Het duurde niet lang voordat ik zag dat ik waarschijnlijk gelijk kon opgeven. Dat deed ik weliswaar niet, maar het was aanmodderen tegen beter weten in. Als ik mijn toren speel, dan volgt Pf6 en Txh7 mat is niet meer te vermijden. Ik verlies dus gewoon mijn toren. En dan heb je niet zoveel meer aan je vrijpion.


Sherief leek nog niet geheel hersteld van zijn eerste nederlaag. En dan al gelijk weer tegen een van der Zijden. Ton gaf met zwart aardig partij en won uiteindelijk een pion in het eindspel. Hoe hij dat nog heeft kunnen verliezen, is wel een diagram waard, maar daar dacht Ton heel anders over. Hij zond geen partijfragment in.


Jan deed wat hij kon om Gerard Milort van zich af te houden. Hij deed het lang heel aardig, zeg maar gerust dat Jan een beresterke partij speelde, maar verloor uiteindelijk toch de controle. Deze partij zat zo vol met leuke tactische wendingen en combinaties, dat Gerard M. besloot de partij nu nog niet te analyseren voor het verslag, maar deze te bewaren voor de komende training op maandag 20 juni.


Evert was zo goed bezig de laatste tijd, dat hij tegen Bart mocht. Vol goede moed trok Evert ten strijde. Het werd een zeer open partij, waar Bart vooral geen fout moest maken. Dat deed hij op het oog ook niet en toen hij materiaal won, was het wel duidelijk hoe het zou aflopen.


Johan verloor maar liefst 3x van Rob.


Maandag 20 juni, ook wel volgende week maandag geheten, is er weer les. Ditmaal gegeven door Gerard Milort. Aanvang 19:15 uur.


Hans.