Verslag van de interne van 9 oktober en ALV en Snelschaak van 16-10

Verslag interne van 9 oktober door Ton

Bij afwezigheid van Hans moest ik de honneurs waarnemen. Ik had mijn handen vol aan mijn eigen partij, dus van de andere partijen heb ik te weinig gezien om er een zinnig woord over te zeggen. Ook al is dat voor Hans meestal geen bezwaar om dat toch te doen. Zelf speelde ik met wit tegen Werkhoven. Het was een heftige partij waarbij ik meende lange tijd iets beter te staan. De computer is het echter niet met mij eens. In tijdnood probeerde ik met Tb2 een stuk te ruilen. Dat lukte maar ik verloor een belangrijke pion en alles stortte in elkaar. Omdat Gerard inmiddels ook niet veel tijd meer had vluggerde ik nog even door. In de volgende stelling, is zwart aan zet.

Ton vd Zijden – Gerard Werkhoven

 

Ik hoopte dat zwart vergeten was dat zijn paard in stond. En inderdaad hij speelde de grafzet Dg5??. Ik wist niet hoe snel ik het paard moest pakken en bood gelijk remise aan. Maar misschien was Df7 mat toch beter geweest. (Hans: Gezien de uitslag hieronder, neem ik aan dat Gerard remise niet aannam, maar gewonnen heeft.)

 

Uitslagen

A.Q. van der Zijden - G. Werkhoven 0-1

A. van der Toorn – L. van der Meer 1-0

F. de Leeuwe – M. de Groot 1-0

S. El Sayad – M. van Velzen 1-0

J. Wuister – H. Lucas 1-0

R. de Boer – G. van der Zijden 0-1

C. Groen – H. Feenstra ˝-˝

J. van Eck – J. Roeleveld 1-0

C. de Jong – E. van Dale 1-0

 

Hans: Als redacteur van het blad Computerschaak heb ik het de laatste weken enorm druk, daar er weer een blad op de mat moet liggen rond 15 oktober. Vandaar dat het nakijken en diagram toevoegen in het verslag van Ton, mij helemaal ontschoten was. Volgende week hoop ik weer normaal te doen. (Huh? Hoe doe je dat 😊)

 

 

Verslag ALV en Snelschaken op maandag 16 oktober.

Door Gerard M.

 

ALV

In de week van de herfstvakantie was er geen interne competitie, maar hebben we de uitgestelde ALV gehouden en in twee zeskampen snel geschaakt voor de Grand Prix Cyclus om het Schevenings Kampioenschap, eerste avond.

 

Als gast was oudgediende Bart Verbaan aanwezig, die als snelschaak kampioen een van de prijzen in ontvangst mocht nemen, en tevens benoemd is tot erelid/ lid van verdienste voor het vele werk dat voor club heeft gedaan. Uiteraard deed hij ook mee met het vluggeren en ook nu won hij zijn groep.

 

De clubkampioen (ondergetekende), de winnaars van de drie niveaus in de twee cycli (resp. Gerard M en Sherief, Han en Peter, Ruut en Martin de Groot), de topscoorders uit de teams (resp. Sherief, Dennis Ramondt en Martin van Velzen), de snelschaak kampioen (Bart) en de Schevenings Kampioen (Gerard M) werden gehuldigd en beloond met een fles wijn (bier voor Sherief); en er was een aanmoedigingsprijs voor de beste nieuwkomer, Jan van Eck. Ook Hans en Ton kregen een attentie voor hun inzet bij de interne en externe competitie.

 

De financiële afrekening van het vorig seizoen is goedgekeurd door de barcommissie (bestaande uit Gerard Werkhoven en Jan Wuister) en de penningmeester is decharge verleend. De club is nog steeds financieel gezond en de contributie gaat niet omhoog. Ook de overige leden van het bestuur werden gedechargeerd en tevens herbenoemd. Ton neemt tijdelijk het voorzitterschap op zich en blijft ook extern wedstrijdleider.

 

Johan Bal blonk uit met zijn grappige opmerkingen en subtiele (rond) vragen.

 

Na afloop van de ALV werd er in twee groepen van 6 gesnelschaakt als eerste ronde in de cyclus voor het Schevenings Kampioenschap. Bart won Groep A en Martin van Velzen won Groep B. Zie voor de eindstand en de punten het verslagje hieronder.

 


 

 

Schevenings Kampioenschap eerste ronde, 16 oktober 2017

 

Schevenings Kampioenschap, eerste avond

Met 12 deelnemers en minder tijd vanwege de ALV werd gespeeld in twee groepen van zes. Groep A was de sterkste groep, gevolgd door Groep B, door Ton zo ingedeeld. Hans, Evert en Johan gingen eerder weg en deden niet mee.

 

Bart Verbaan won groep A met 4,5 uit 5, mede dankzij de nederlaag van runner up Gerard M tegen Ton. Onderling speelden Bart en Gerard remise, na lange en afwisselende strijd. We zaten immers niet in een salon… Ikzelf werd dus de met 3,5 uit 6. Derde tot en met vijfde werden Gerard Werkhoven, Ton en John met 2 uit 6. Onderaan in deze groep met 1 punt eindigde ‘langdenker’ Cor Groen, die ook in zijn gewone partijen steevast in tijdnood komt.

 

Groep B werd gewonnen door nestor Martin van Velzen met 4 uit 6. Martin de Groot en ‘sneldenker’ Cor de Jong eindigden op de 2de/ 3de plek met 3 uit 6. Jan Wuister haalde 2,5 punt, Ruut 1,5 en Herman had zijn dag niet en sloot de rij met 1 punt.

 

Maar de grootste verliezers waren natuurlijk de Sheriefs, Cor Ka’s en Han F’s en alle anderen die er niet waren 😉.

 

Spelend in 2 groepen is het altijd lastig een goede puntentelling toe te kennen voor het Schevenings Kampioenschap, omdat groep A toch wel wat sterker was dan groep B. edoch, een eindstand op behaalde punten levert wel een leuk beeld op, en een interessante tussenstand. Dus waarom niet?

 

Eindstand 1ste ronde:                                                    Tussenstand SK

                                                               Score                    Punten SK

1. Bart Verbaan                                4,5                         20

2. Martin van Velzen                     4                             17

3. Gerard Milort                               3,5                         15

4/5. Martin de Groot                     3                             12

4/5. Cor de Jong                              3                             12

6. Jan Wuister                                   2,5                         10

7/9. Gerard Werkhove                  2                               8

7/9. Ton van der Zijden                2                               8

7/9. John van Eck                             2                               8

10. Ruut de Boer                             1,5                           6

11/12. Cor Groen                            1                               5

11/12. Herman Lucas                     1                               5