Verslag snelschaak 2 januari 2017

 

We begonnen het nieuwe jaar met een snelschaak avond in Zeekantje. Alhoewel, ik (Hans) was wat vroeg blijkbaar en ik begon met darten. Ik verraste mezelf door de eerste 501 in 23 pijlen uit te gooien. Meestal zit ik tussen de 30 en de 70, al naar gelang hoe de dubbels lopen. Ik had mijn verslag al af, toen ik zag dat Gerard Milort me er ook een had toegestuurd. Ik geef hier eerst zijn versie:

 

Snelschaken aan Zee in de Winter

Verslag van maandag 2 januari 2017, door G. Milort

 

Op tweede Nieuwjaarsdag, 2 januari dus, togen een tiental enthousiastelingen in de kou richting de Zeekant om daar te gaan snelschaken voor het Schevenings Kampioenschap. Het was de tweede ronde in de Grand Prix Cyclus die ten minste zes toernooien omvat. Onder het genot van een lekker biertje en een ontspannen sfeer speelden we negen ronden ‘round-robin’, oftewel iedereen speelde een keer tegen elkaar. Ook Johan Bal was gekomen, en die kreeg tegenstand van enkele stamgasten uit het Snooker Café ’t Zeekantje, waar dit seizoen deze cyclus wordt gespeeld. Na negen ronden bleek de oude rot en titelhouder GM het toch nog niet verleerd te zijn. Ondanks dreigende woorden van de getalenteerde jonge bewoner van de flat boven het café, Cor Kanters, eindigde Gerard Milort met 8 uit 9 bovenaan. Twee remises en zeven overwinningen waren voldoende om Cor als 2de (met 7 uit 9) en Aat als 3de (met 6,5 uit 9) achter hem te houden. Hans, keurig 5de en dus net buiten de prijzen gevallen, deed de indeling en zal de eindstand ook op de website zetten, Dan kan meteen de tussenstand in de Cyclus vermeld worden. In de tussenstand na twee keer staat Cor nog wel nipt bovenaan, omdat hij de eerste keer won en GM ‘slechts’ derde werd. Aat staat ‘overall’ ook derde in de tussenstand, en Hans vierde. Zoals bekend maken de lieden die er niet waren nog steeds kans op de titel, want van de zes tot acht keer dat we spelen tellen de twee slechtste resultaten (waaronder een NO) niet mee. De volgende keer vindt plaats op maandag 27 februari, dat is in de krokusvakantie voor het lager onderwijs. De locatie zal opnieuw het Zeekantje zijn. Noteer die datum dus alvast!

 

Mijn versie:

Het leek niet al te druk te worden, maar uiteindelijk waren er 10 leden aanwezig. Een daarvan was Johan. Die kan niet de hele avond vluggeren, maar we vonden gelukkig een stamgast bereid om wat met hem te sparren. Het daardoor ontstane oneven aantal werd weer even gemaakt door kroegbaas Fabian. Eventueel zou hij rouleren met ene Eelco, want Fabian keek toch ook graag maar het darten op TV. Het was de avond van de PDC-finale tussen ‘mighty’ Michael van Gerwen en een of andere beginneling (Andersom of zo J) uit Schotland. Ik had van Fabian en Eelco ‘Failco’ gemaakt. Achteraf had Fabian helemaal niet gespeeld en was er zelfs nog een 3e kroegspeler. Deze slaagde er nog in om Ruut een halfje afhandig te maken. Verder weinig verrassingen. Al was Floris wel verrast toen hij door mij, in goede stand, mat achter de paaltjes ging. Even later hielp Aat met een helpmat floris aan een vol punt. Dus toen wist Floris ook eens hoe dat voelde.

 

              1 2 3 4 5 6 7 8 9 0  P   SB

 1.Gerard M.  X = = + + + + + + +  8

 2.Cor        = X - = + + + + + +  7

 3.Aat        = + X - + - + + + +    23½

 4.Gerard W   - = + X - + + + + +    21½

 5.Hans       - - - + X + = + + + 

 6.Floris     - - + - - X = + + + 

 7.Jan        - - - - = = X - + +  3    6

 8.Gerard Z   - - - - - - + X + +  3    4

 9.Ruut       - - - - - - - - X =   ½   0.25

10.Failco     - - - - - - - - = X   ½   0.25